piątek, 8 listopada 2013

Muffiny orkiszowe z gruszkami

Szybkie muffinki bez jajek i mleka krowiego. Przygotowane z małą ilością cukru, ale słodyczy dodają im kawałki gruszki. Delikatne i bardzo smaczne.


Składniki:
  • 100g mąki orkiszowej
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki cukru
  • ok. szklanki mleka sojowego
  • 1 gruszka
Składniki suche mieszamy razem, dodajemy stopniowo mleko. Gdyby ciasto było za rzadkie dosypujemy mąki. 
Gruszkę obraną i pokrojoną w kostkę dodajemy do wymieszanego ciasta.
Ciasto wkładamy do foremek na muffinki. Z podanych proporcji wychodzi 6 muffinek.
Pieczemy w temp. 180 stopni przez 20 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz