Mimo, że przepis pochodzi z włoskiej kuchni a tegoroczny urlop spędziliśmy w Toskanii, nie poznałabym go gdyby nie nasi Towarzysze Podróży. Zatem do dzieła...
Składniki:
- dowolny makaron - w oryginale jest to przepis na spaghetti ale doskonale sprawdzi się w zasadzie każdy makaron - u mnie, przywieziony z wakacji uroczy makaron w kształcie spiralek
- oliwa z oliwek
- czosnek
- sól, pieprz, oregano
- u mnie dodatkowo zielona fasolka szparagowa
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy czosnek aż będzie złoty. Dorzucamy umytą i pokrojoną w kawałki fasolkę szparagową. Smażymy aż fasolka będzie miękka.
Makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię z oliwą i fasolką. Podsmażamy przez kilka minut i doprawiamy do smaku przyprawami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz