Dzisiaj szybki przepis, bo niestety nie mam zbyt wiele czasu ani na pisanie ani na pieczenie. Na dobry początek podaję składniki i sposób przyrządzenia. Ciasto siedzi już w piekarniku, więc za godzinkę będzie można zobaczyć efekty. A tymczasem...
Składniki:
- 3 jajka
- kubek jogurtu naturalnego
- dwa kubki cukru
- jeden kubek oleju
- 3 kubki mąki
- torebka proszku do pieczenia (tu zmniejszyłam do dwóch łyżeczek)
- 2 łyżki kakao
- gorzka czekolada
Do miski miksera wbijamy jajka, dodajemy jogurt i kolejno pozostałe składniki wykorzystując kubek po jogurcie jako miarkę.
Do blaszki wlewamy 3/4 masy. Do pozostałej masy dodajemy kakao i wylewamy na środek.
Czekoladę ścieramy na tarce na wierzch ciasta i wstawiamy do piekarnika na około godzinę. Pieczemy w temperaturze 170 stopni.
Tym razem piekłam ciasto bez oprószenia go gorzką czekoladą. Zamiast tego po wystudzeniu polałam je zrobioną z kakao, masła, cukru i miodu polewą.
...i w końcu jest też zdjęcie...
Tym razem piekłam ciasto bez oprószenia go gorzką czekoladą. Zamiast tego po wystudzeniu polałam je zrobioną z kakao, masła, cukru i miodu polewą.
...i w końcu jest też zdjęcie...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz