Te ciasteczka są bardzo proste w przygotowaniu, szybkie i bardzo smaczne. Spokojnie można pominąć orzechy lub przygotować je z mniejszą ilością czekolady. W każdej wersji są pyszne.
Składniki:
- 115g masła
- 85g cukru
- jajko
- 250g mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki sody
- 150g białej czekolady
- 50g dowolnych orzechów
- szczypta soli
Masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Dodajemy jajko. Gdy masa jest jednolita wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, solą i sodą.Wyrabiamy ciasto, pod koniec dodając posiekaną czekoladę i orzechy.
Z masy formujemy okrągłe ciasteczka, kładąc na blaszce trochę spłaszczamy ręką.
Pieczemy około 12 minut, aż będą złociste.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz